Deze week is het de nationale sport week 2019 waarin er extra aandacht is voor sport en spel. In Den haag is deze week gestart met de opening van de week op de Haagse stadsspelen. In de YouTube film opent de wethouder samen met Rico Verhoeven de sportweek.

Ook als jongerenwerker juich ik sport en spel toe, want het is een goede manier om te werken aan gezondheid. Op de opening werd aangegeven dat de verenigingen het cement zijn van de samenleving, en daarmee krijgen ze een zeer bijzondere positie. Het is natuurlijk zo dat veel verenigingen een bijdrage leveren door een club cultuur. een plek waar je als kind, jongere of volwassene in contact komt met gelijk gestemde op gebied van sport. De overheid doet er ook van alles aan om sport toeleiding te verbeteren door de inzet van de buurtsportregelingen (combinatie functies sport) En is er op veel plekken samenwerking tussen de ze functionarissen en jongerenwerkers, sport is een bindmiddel zeker ook de urban-sports zoals straatvoetbal of freerunning.

Hoewel er in het werken met jeugd en jongeren meer ruimte is voor sport, is juist het aanbod aan culture activiteiten in een rap tempo gekrompen. In Rotterdam is de cultuur coach wel meer in beeld gekomen en heeft deze coach een verbindende rol in het vergroten van de culturele kennis en betrokkenheid van jongeren.

freerunning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *