Soms werk het zo bij mij, ik zie iets en het roept direct wat beelden, gedachten en ideeën op.

Daar zat ik dan met mij kop koffie voor mijn neus, laatste slok naar binnen en de kop terug op tafel. En ja hoor, onder op de kop een laagje koffie dik. Ik moet er altijd wel om lachten als ik koffie dik zie. Een jaar of 4 terug een mooi verhaal gezien over de koffiedik kijkers, die naar eigen zeggen door koffie dik kunnen zien wat de toekomt te brengen heeft.

Dus ik kijken in mijn kop, wat ik kan zien en de waarheid werd me gepresenteerd.

Ook jongerenwerkers kunnen koffiedik kijken, niet in een kopje, maar bij een jongere. Met ontwikkelde skills kunnen jongerenwerkers redelijk goed inschattingen maken van de jongeren die ze voor zich hebben. ze kijken naar de mens, de omgeving en ontwikkelen een idee waar de toekomt naar toe zal leiden.

Maarja.. net als de echte koffie dik kijkers geloven veel mensen er niet al te veel van. En is het vertrouwen in de voorspellingen niet zo heel erg groot. Ook de jongerenwerker heeft met dit fenomeen te maken. De inschattingen die hij maakt zijn soms niet te geloven, ,maar komen wel vaak uit.

nu vraag ik me af, heb ik het goed gezien in mijn koffie dik, en zijn jongerenwerkers ook deels voorspellers van de toekomt?

laat weten wat je er van denkt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *