Stand van zaken en perspectief

Home Privé: forums literatuur lijst Stand van zaken en perspectief

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Maarten Buurman 3 jaren, 7 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #290

  Maarten Buurman
  Sleutelbeheerder

  Wat houdt jongerenwerk anno nu in? Over welke competenties moet de hedendaagse jongerenwerker beschikken? En welke rol kan het jongerenwerk vervullen binnen het lokaal jeugdbeleid? Op deze vragen geeft Jongerenwerk antwoord. De auteurs schetsen de actuele stand van zaken binnen de theorie en praktijk van het jongerenwerk.

  De afgelopen jaren is het lokale jeugdbeleid hoog op de gemeentelijke agenda komen staan. Belangrijke items zijn het voorkomen en terugdringen van problemen onder jongeren. Bovendien zien steeds meer gemeenten de opvoeding en begeleiding van jongeren in hun vrije tijd als een pijler van hun beleid. Voor het jongerenwerk is daarbij een belangrijke rol weggelegd. Jongerenwerk laat zien welke bijdrage het jongerenwerk kan leveren aan het lokaal jeugdbeleid.
  Jongerenwerkers kunnen het boek gebruiken om inzichtelijk te maken wat zij allemaal doen en te bieden hebben. Aan gemeenten en welzijnsinstellingen biedt het boek aanknopingspunten voor de inzet van jongerenwerk binnen het lokaal jeugdbeleid.

  Deze publicatie is tot stand gekomen met hulp van jongenwerkers die in kwaliteitskringen twee jaar lang hebben gediscussieerd over de actuele vragen waarmee het jongerenwerk zich geconfronteerd ziet. Deze kwaliteitskringen zijn gestart door het Landelijk Ontwikkelproject Jongerenwerk: kwaliteit en innovatie.

  Link

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.